Pääministeri: Elämme pysyvästi yli varojemme

Pääministeri Jyrki Katainen (kok) toisti jälleen tänä aamuna tutun asian: Suomi elää velaksi. Rakenneuudistukset ja työn lisääminen ovat Kataisen mukaan ainoat ratkaisukeinot velanoton taittamiseksi.

Suomen valtionvelka lähentelee ensi vuonna sadan miljardin euron rajaa. Valtionvelka on pian 60 prosenttia bruttokansantuotteesta eli enemmän kuin EU:n vakaus- ja kriisisopimuksessa on määritelty.

Pääministeri Jyrki Kataisen mukaan nyt on oltava umpirehellisiä.

– Jokainen euro, joka otetaan velkaa, on joskus maksettava takaisin. Ja velka maksetaan vain työllä. Elämme pysyvästi yli varojemme, Huomenta Suomessa vieraillut Katainen toisti.

Hän korosti - jälleen kerran, että vaikka maailmantalous elpyy ja Suomen vienti alkaa vetää, Suomen ongelmat eivät ratkea sillä.

– Meidän pitää uskaltaa tehdä rakenneuudistuksia, jotka lisäävät uusia työpaikkoja. Kaikki työikäiset ja työkykyiset pitää saada töihin. Julkista sektoria pitää tehostaa, erityisesti kuntasektoria, jotta rahat riittävät.

Kotihoidontuen muutos on osa tätä "kaikki töihin -projektia".

– Kotihoidontuen muutos ei ole säästökeino, koska lisää painetta päivähoidossa. Tarkoitus on lisätä työikäisten ja työkykyisten suomalaisten osallistumista työhön. Hyvinvointi syntyy vain työstä, Katainen muistutti.

Lue myös:

    Uusimmat