Mainos

Pääministeri ei halua spekuloida Kreikan pelastussuunnitelmalla

Pääministeri Jyrki Katainen ei vahvista arvioita uudesta massiivisesta pelastastusohjelmasta euroalueen velkakriisin ratkaisemiseksi. Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo, että Kreikka voisi saada puolet valtionvelastaan anteeksi.

– Me odotamme troikan arviota voiko Kreikan apupakettia ylipäätään jatkaa vai ei. Sen jälkeen sitten katsotaan millaisiin toimenpiteisiin tehdään ja mitä muihin amerikkalaisten tai eurooppalaisten ajattelijoiden asioista, kommenteista en osaa sanoa mitään kun en ole Washingtonissa itse ollut, Katainen kertoo.

BBC:n saamien tietojen mukaan päättäjät haluavat kasvattaa yhä euroalueen vakausrahaston kokoa jopa nelinkertaiseksi. Tällä hetkellä rahaston koko on 440 miljardia euroa, Katainen kiistää vakausrahaston koon kasvattamisen.

– Washingtonissa kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n vuosikokouksessa olivat ilmeisesti jotkut amerikkalaiset tahot pohdiskelleet ääneen, voiko vakausrahastoa niin sanotusti vivuttaa, niinkuin pankit toimivat. EU-tasolla meillä ei ole ollut tälläistä keskustelua. Puhumattakaan siitä, että rahastoa ja sitä pääomaa kasvatettaisiin, Katainen kommentoi.

Päätöksiä odotettavissa lähipäivinä

Kataisen mukaan päätöksiä ei tehdä ennen kuin EU:n, EKP:n ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n ryhmä on tutustunut Kreikan talouden tilaan.

– Sillä välin euromaat keskittyvät aiempien päätöksien toimeenpanemiseen. Se on parasta luottamusta herättävää toimintaa, ja oikeastaan millään muulla ei kannata, eikä voi spekuloida. Jos tälläisilla asioilla spekuloi, niin siinä voi joku suomalainen menettää työpaikkansa, Katainen toteaa.

Uutiskanava BBC:n tiedot perustuivat Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kokoukseen.

Katso Markus Pirttijoen juttu (Seitsemän uutiset 26.9.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.