Mainos

Pääministeri Cameron: Terroriuhka vuonna 2011 vakavampi kuin koskaan

Britannian pääministeri purkaa huoltaan terrorismin lisääntymisestä viestissään, jonka hän lähetti uuden vuoden alkaessa kansalaisille.

Viestissä pääministeri David Cameron sanoo, että Britannian on kamppailtava tulevana vuonna maan sisällä kasvavaa ääri-islamilaisuutta vastaan.

- Jo monia vuosia olemme tiedostaneet kansainvälisen terrorismin uhan. Tämä uhka on yhä enemmän keskuudessamme. Tänä päivänä se on vakavampi kuin koskaan, Cameron toteaa.

Viestissään kansalle Cameron vakuuttaa, että tulevana vuonna viranomaiset työskentelevät kellon ympäri estääkseen Britanniaa uhkaavien vaarojen toteutumisen. - Aiomme puolustaa omia arvojamme ja elämäntapaamme kukistamalla ne, jotka meitä uhkaavat.

Pääministeri on erityisen huolissaan nuoren, radikalisoituneen ääriaineksen noususta Britanniassa. Hän kehottaakin maataan pohtimaan, kuinka nuorten ääri-islamistien teot voitaisiin estää. - Britannian muslimeista valtaosa vastustaa ääriryhmiä ja tämän enemmistön on autettava meitä löytämään yhdessä vastauksia, Cameron sanoo.

Kotimaan terroriuhan lisäksi Britannia taistelee terrorismia vastaan myös toisella rintamalla. Pääministeri pelkää, että vuosi 2011 muodostuu julmuuden vuodeksi Afganistanissa, missä Britannian joukot taistelevat talebanjoukkoja vastaan.

Euroopan terroriuhka tuli jälleen lähemmäksi ja ajankohtaisemmaksi Tukholmassa 11. joulukuuta tapahtuneen itsemurhaiskun jälkeen. Tekijän uskotaan radikalisoituneen asuessaan Englannissa joitakin vuosia. Viime maanantaina puolestaan yhdeksän henkilöä pidätettiin eri puolilla Englantia epäiltyinä terrori-iskun suunnittelusta.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.