Mainos

Pääministeri Blair ei kadu sotaretkeä Irakiin

Britannian pääministeri Tony Blair ei kadu osallistumista sotaan Irakia vastaan.

Britannian pääministeri Tony Blair sanoi tänään, ettei hän kadu osallistumista sotaan Irakia vastaan. Blair vakuutti BBC-radioyhtiön haastattelussa myös, ettei hän ollut toiminut väärin tukiessaan Yhdysvaltain johtamaa kampanjaa Irakin presidentin Saddam Husseinin kukistamiseksi.

Blair haastateltiin juuri ennen työväenpuolueen puoluekokouksen alkua Bournemouthissa tänään. Blair puhuu puoluekokouksessa tiistaina.

- Olisin toiminut aivan samalla lailla, vastasi Blair kysymykseen, kaduttiko häntä jälkeenpäin ajatellen jokin asia sotaan ryhtymisessä.

Blairin suosio on romahtanut sodan jälkiselvittelyissä. Viikonvaihteessa julkistetun kyselyn mukaan puolet briteistä haluaisi hänen jättävän pääministerin tehtävät jollekulle toiselle. Myös työväenpuolueen suosio on laskenut alimmilleen sitten vuoden 1987.

Euroäänestys ehkä ennen vaalejaBlair ei halunnut BBC:n haastattelussa sulkea pois sitä mahdollisuutta, että Britanniassa pidetään kansanäänestys eurosta ennen parlamenttivaaleja, jotka pidetään arvelujen mukaan vuonna 2005.

Blairin mukaan Britanniaan ei vaikuta se, että euro hylättiin Ruotsissa syyskuun puolivälissä pidetyssä kansanäänestyksessä. Blair on pitkään sanonut kannattavansa euron käyttöön ottamista Britanniassa, kunhan talouden tila on sovelias. Silloin eurosta järjestetään myös kansanäänestys.

Euroopan unionin jäsenmaista Ruotsi, Britannia ja Tanska ovat jättäytyneet euroalueen ulkopuolelle.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.