Mainos

Pääministeri: Bangkokin ydinkeskusta pystytään pelastamaan

Thaimaan ennätystulvista ei ole suurta vaaraa Bangkokin ydinkeskustalle, sanoo pääministeri Yingluck Shinawatra. Pääministerin mukaan keskustan tulvavallit ja viemärijärjestelmä kestävät vedennousun.

– Jos kaikki toimii suunnitellusti, pystymme pelastamaan Bangkokin liikekeskustan. Vaikka vähäistä ja lyhytaikaista tulvimista voi esiintyä, pystymme pumppaamaan vedet pois nopeasti, Shinawatra vakuutti.

Pääministeri kertoi, että Bangkokin pohjoisosaan on rakennettu hiekkasäkeistä suuri, kuuden kilometrin pituinen tulvavalli. Lisäksi eri puolille kaupunkia on asennettu lisää vedenpumppauslaitteita.

Thaimaan pahin tulva vuosikymmeniin on enää muutaman kilometrin päässä Bangkokin ydinkeskustan liike- ja turistikortteleista. Kaikkiaan 12 miljoonan asukkaan kaupungista viidennes on tulvavesien vallassa. Viranomaiset yrittävät ohjata tulvavesiä pois Bangkokista ja edelleen merelle.

Thaimaan tulvat ovat jatkuneet jo kolme kuukautta. Ne ovat vaatineet yli 440 ihmisen hengen ja vaikeuttaneet miljoonien elämää.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.