Mainos

Pääministeri: Ainakin 400 ihmistä pidätetty

Presidentti Pervez Musharraf julisti eilen Pakistaniin hätätilan ja lakkautti perustuslain. Päätöstä on arvosteltu maan lehdistössä mm. huijaukseksi ja toiseksi vallankaappaukseksi.

Pakistanin viranomaiset ovat pidättäneet ainakin 400 ihmistä sitten hätätilan julistamisen, kertoo pääministeri Shaukat Aziz. Presidentti Pervez Musharraf ilmoitti hätätilasta eilen iltapäivällä.

Pääministeri sanoi myös, ettei vielä tiedetä, kuinka kauan hätätila pidetään voimassa.

Hänen mukaansa tammikuisten parlamenttivaalien kohtalostakaan ei ole vielä tehty ratkaisua. Hän muistutti, että parlamentilla on oikeus hätätilan aikana siirtää vaaleja enintään vuodella.

Musharrafin päätöstä on arvosteltu voimakkaasti maan lehdistössä ja sitä on kutsuttu mm. huijaukseksi ja toiseksi vallankaappaukseksi. Maan lakimiehet aikovat huomenna mennä lakkoon protestina presidentin ratkaisulle.

Pakistanin oppositiojohtaja Benazir Bhutto kertoi aiemmin Sky News -uutiskanavalle, että presidentti Musharrafin julistamalla hätätilalla pyritään lykkäämään tammikuuksi suunniteltuja vaaleja jopa kahdella vuodella. Bhutton mukaan Pakistan on nyt luisumassa kohti syvempää Musharrafin diktatuuria.

Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice sanoi toivovansa, että Pakistan palaa perustuslailliselle tielle mahdollisimman nopeasti ja että parlamenttivaalit pidetään ajallaan tammikuussa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.