Mainos

Pääministereiden rouvat jakoivat Mertalalle neuvoja tulevaan

Pääministeri Matti Vanhasen uusi naisystävä Sirkka Mertala on tänään näyttäytynyt ensimmäistä kertaa ulkomaan edustuksessa pääministerin kumppanina. Pohjoismaiden pääministerit ovat kokoontuneet keskustelemaan ajankohtaisista aiheista Vadstenaan Ruotsiin ja mukana ovat myös ministereiden kumppanit.

Tapahtuma on vetänyt paikalle paljon suomalaismediaa - osittain Mertalan ansiosta.

- Ensimmäinen virallinen ulkomaanmatka näin. Olen ihan hyvillä mielillä, näyttää tämä tosiaan mediaa kiinnostavan, kertoo pienestä flunssasta kärsivä Mertala MTV:n toimittajalle.

Mertalan tulikaste alkoi jo eilen illallisella kollegoiden kanssa. Mertala näyttää jo vakiinnuttaneen asemansa pääministerin rinnalla, sillä ministereiden rouvat jo jakoivat illallisella Mertalalle ohjeita tulevaan. Mertala kertoo saaneensa lähinnä neuvoja siitä, kuinka yhdistää oma työelämä ja edustustehtävät.

- Minulla on ennen kaikkea päivätyö ja pyrin osallistumaan tilaisuuksiin mahdollisuuksien mukaan, korosti Mertala.

Kun ministerit lähtivät tänään risteilylle keskustelemaan politiikkaa, naisilla oli ohjelmassa muun muassa kävelyretki historiallisen Vadstenan maisemissa ja lasinpuhalluspaja. Lasinpuhaltamossa rouvat saivat yksi kerrallaan puhaltaa omat pienet maljakot. Sirkka Mertala valitsi maljakkonsa väreiksi luonnollisesti sinisen ja valkoisen.

Retkelle osallistuivat Mertalan kanssa Norjan, Tanskan ja Ruotsin pääministereiden puolisot. Sirkka Mertala ja Ruotsin pääministerin vaimo Filippa Reinfeldt tuntuivat viihtyvän erityisen hyvin yhdessä. Yhteisenä kielenä heillä oli kuitenkin englanti, eikä ruotsi.

Ukkoskuuro yllätti kokousväen

Iltapäivästä koko ryhmä lähti pyöräretkelle, joka alkoi lupaavasti aurinkoisessa säässä, mutta pian lähdön jälkeen ukkoskuuro yllätti pyöräretkeläiset. Raekuuro ja salamat piiskasivat ryhmäläisiä ja koko porukka kastui läpimäräksi.

Illan jatkuessa ryhmä palaa kokouslaivalle illastamaan. Kokous päättyy tänä iltana.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.