Mainos

Päällystöliitto haluaa helikopterirahoja palkankorotuksiin

Päällystöliitto haluaa siirtää helikopterihankinnoista rahaa puolustusvoimien henkilöstön palkankorotuksiin. Liiton mielestä Suomi tarvitsee helikopterien lisäksi ammattinsa osaavia opistoupseereita, joille on maksettava kilpailukykyinen palkka.

Päällystöliitto on suurin sotilashenkilöstöä edustava ammattiliitto maassamme. Liittoon kuuluu noin 5500 puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen palveluksessa olevaa opistoupseeria. Tänään Tampereella päättynyt Päällystöliiton edustajakokous edellytti alkavien palkkaneuvotteluiden tuovan tuntuvia palkankorotuksia.

Päällystöliiton mukaan puolustusvoimien panostukset omaan henkilöstöön ovat olleet minimaaliset. Työnantaja ei ole vaatimuksista huolimatta saattanut henkilöstönsä palkkausta tehtävien vaativuuden ja vastuun edellyttämälle tasolle, edustajakokouksen julkilausumassa sanotaan.

Valtion palkansaajien ja erityisesti opistoupseeriston palkkojen jälkeenjääneisyys on Päällystöliiton mukaan aiheuttanut henkilöstön siirtymistä siviiliin paremmin palkatuille aloille.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.