Mainos

Pääkaupunkiseutu haluaa näkyvyyttä MM-kisoissa

Myös elinkeinoelämän odotetaan hyötyvän elokuussa pidettävistä yleisurheilun MM-kisoista.

Helsinki, Espoo ja Vantaa odottavat saavansa maailmanlaajuista julkisuutta elokuun yleisurheilun MM-kisojen yhteydessä.

Kisat televisioidaan ympäri maailmaa ja kisakaupunki Helsinki pyrkii nousemaan esille, yhteyspäällikkö Tuulikki Becker Helsingin kaupungin matkailu- ja kongressitoimistosta kertoo.

-Esimerkiksi maratonreitti on suunniteltu niin, että se tuo esiin kaupungin parhaat puolet.

Espoo ja Vantaa haluavat myös osansa maailmanlaajuisen tv-yleisön huomiosta.

-Otaniemi toimii kisakylänä jo neljännen kerran. Urheilijat siis viettävät enemmän aikaa Espoossa kuin Helsingissä. Uskon, että Espoo saa kisoista hyvin monenlaista julkisuutta, Espoon kaupungin viestintäjohtaja Pekka Poutanen kertoo.

Poutasen mukaan varsinkin Tapiolaa pyritään nostamaan esiin esimerkkinä suomalaisesta modernista arkkitehtuurista. Lisäksi Espoon kaupunginosista valokeilaan nousevat kisakylä Otaniemi ja Leppävaara, jossa pidetään myöhemmin elokuussa vammaisten yleisurheilun EM-kisat.

-Pääkaupunkiseudun on mahdollista profiloitua yhdessä kisojen yhteydessä. Helsinki on kisakaupunki, Espoo kisakyläkaupunki ja Vantaa on se kaupunki, joka ottaa kisavieraat vastaan, pohtii puolestaan Vantaan kaupungin tiedotussihteeri Birgitta Kervinen.

Kervinen uskoo, että myös Vantaa saa houkuteltua kansainvälisen median huomion. Hän kertoo, että kaupungissa tuodaan esiin modernia suomalaista elämäntapaa, jossa yhdistyvät luonto ja kaupunki.

Myös elinkeinoelämän odotetaan saavan osansa kisavieraiden rahoista, kisojen virallinen matkatoimisto Event Travels Finland onkin jo varannut lähes kaikki pääkaupunkiseudun hotellihuoneet.

-Kisoihin on tulossa noin 3000 median edustajaa, suurimpien yhdysvaltalaisten ja japanilaisten tv-yhtiöiden henkilöstöön kuuluu jopa toista sataa henkilöä, matkatoimiston projektijohtaja Raine Tamminen kertoo.

Toisin kuin voisi olettaa, MM-kisoista ei ole kuitenkaan valtavaa apua Helsingin hotelleille. -Elokuun kaksi ensimmäistä viikkoa ovat muutenkin parasta sesonkia, hotellien käyttöaste on silloin huipussaan, Tuulikki Becker kertoo.

Beckerin mukaan Helsingin hotellien käyttöaste oli viime vuoden elokuussa 82 prosenttia.

Yhden kisaturistin arvioidaan jättävän Suomeen jopa 200 euroa oleskeluvuorokautta kohti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.