Mainos

Pääkaupunkiseudun uudelle säästöpankille valittiin johtajat

Pääkaupunkiseudulle perustettavalle uudelle säästöpankille on valittu ylin johto. Sen toimitusjohtajaksi tulee ekonomi, MBA Oiva Iisakka, 46, ja pankinjohtajaksi oikeustieteen kandidaatti Päivi Takanen, 42. Molemmat ottavat tehtävät vastaan joulukuun puoliväliin mennessä.

Iisakalla on yli 20 vuoden kokemus vähittäispankkitoiminnan rahoitusalan asiantuntija- ja johtotehtävistä, viimeksi Säästöpankkitarkastuksen tarkastusjohtajan tehtävästä. Takanen taas on työskennellyt pitkään osuuspankkiryhmässä ja siirtyy uuteen pankkiin Dynexco Oy:stä.

Pohjola, 33 säästöpankkia ja Suomi-yhtiö julkistivat hankkeen uuden pankin perustamisesta syyskuussa. Samassa yhteydessä Pohjola ja säästöpankit kertoivat perustavansa myös yhteisen, lähinnä säästöpankkien asiakkaille tarkoitetun sijoitusrahastoyhtiön. Sen toimitusjohtajaksi on nimitetty varatuomari Hannu Ruotsalainen, 44, joka aloittaa tehtävässä maaliskuun alussa.

Uuden pankin on määrä aloittaa toimintansa alkuvaiheessa 5-7 konttorilla. Pääkonttori tulee Helsingin Aleksanterinkadulle.

Pankin omistus jakautuu siten, että 33 säästöpankilla on siitä 70 prosenttia, Pohjolalla neljännes ja Suomi-yhtiöllä loput viisi prosenttia. Pankin muun henkilökunnan rekrytointi on tarkoitus aloittaa lähiaikoina, Iisakka kertoi tänään.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 09.12.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.