Mainos

Pääkaupunkiseudun turvakoteihin yhä enemmän lapsia

Turvakoteihin tulevien lasten määrä on kasvanut pääkaupunkiseudulla viime vuosina, kertoo Ensi- ja turvakotien liitto.

Suomen suurimmassa turvakodissa, Helsingin Pääkaupungin turvakodissa oli viime vuonna yli 250 lasta, jotka olivat kokeneet väkivaltaa kodissaan. Kuusi vuotta sitten lapsia oli 50 vähemmän.  

Maakunnissa turvakotiin tulevien lasten määrä ei ole kasvanut.

Pääkaupunkiseudun turvakoteihin tulevat lapset ovat aiempaa nuorempia, minkä uskotaan johtuvan siitä, että perheet hakevat aiemmin apua. Valtaosa lapsista on 5–9-vuotiaita.  

Tänä vuonna Pääkaupungin turvakotiin odotetaan noin 220 lasta. Määrän lasku johtuu liiton toimitusjohtajan Ritva Karinsalon mukaan kuntien tiukoista budjeteista ja siitä, että palveluja kehitetään muun muassa avohoidon suuntaan.  

Ensi vuonna turvakotien rahoitus on siirtymässä valtion vastuulle.

Tähän asti ensi- ja turvakotien rahoitus on tullut suurimmaksi osaksi kunnilta maksusitoumuksina. Liitto on huolissaan ensi vuodelle kaavaillun rahoituksen riittävyydestä ja pelkää, että turvakotipaikkoja joudutaan rahoituksen puutteessa vähentämään.  

–Rahoituksen tuoma vakaus on työlle ja sen kehittämiselle aivan olennainen, mutta ensi vuodeksi varattu kahdeksan miljoonan euron määräraha ei kuitenkaan riitä nykyistenkään turvakotien toiminnan rahoittamiseen, Karinsalo sanoo.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.