Mainos

Pääkaupunkiseudun paritusringille tuomiot

Pääkaupunkiseudulla toimineen paritusrenkaan jäseniä on tuomittu sakkoihin ja ehdollisiin vankeusrangaistuksiin Helsingin käräjäoikeudessa. Lisäksi kaksi miestä määrättiin maksamaan noin 65 000 euron eli 387 000 markan rikoshyödyt valtiolle.

Kolme miestä sai tuomiot parituksesta ja neljä henkilöä tuomittiin avunannosta paritukseen. Osa heistä tuomittiin myös muun muassa petoksista ja kätkemisrikoksista. Suurin osa tuomituista oli suomalaisia.

Virosta Suomeen tulleiden naisten paritus tapahtui vuoden 2000 joulukuun ja viime syksyn välillä. Poliisin mukaan renkaalla oli yli 5000 asiakasta, joille seksipalveluja myi noin 50 naista. Toimintaa hoidettiin asunnoissa eri puolilla Helsinkiä ja Espoota.

Syyttäjän mukaan paritus alkoi pienimuotoisesti reilu vuosi sitten, mutta laajeni niin, että viime kesänä käytössä oli jo viisi asuntoa ja oma puhelinoperaattori, jonka avulla asiakkaat ohjattiin naisten luo.

Pisin ehdollinen vankeustuomio parituksesta oli vuosi ja yksi kuukausi ehdollista vankeutta. Pisimmän tuomion saanut mies syyllistyi käräjäoikeuden mukaan myös petokseen. Lyhin paritustuomio oli kahdeksan kuukautta ehdollista.

Avunannosta tuomittiin enimmillään kuusi kuukautta ehdollista vankeutta, jolloin tuomio sisälsi myös kätkemisrikoksen ja kolme väärennöstä. Lyhin tuomio avunannosta oli 50 päiväsakkoa eli noin 84 euroa (500 markkaa). Avunannosta tuomittujen joukossa oli myös yksi nainen.

Päätöksen perustelut eivät ole julkiset, sillä käräjäoikeus julisti suurimman osan oikeudenkäyntiaineistosta salaiseksi vuoteen 2042 asti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.