Mainos

Pääkaupunkiseudun kuntien yhdistäminen saa kannatusta

Pääkaupunkiseudun kuntien yhdistämiseen suhtaudutaan yhä suopeammin. Etenkin helsinkiläiset ja vantaalaiset kannattavat liitosta.

Noin joka toinen pääkaupunkiseudun asukas kannattaa Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kuntaliitosta, kertoo Helsingin Sanomat verkkosivuillaan. Ajatusta vastustaa lähes yhtä moni. Tiedot selviävät Helsingin Sanomien Suomen Gallupilla teettämästä tuoreesta tutkimuksesta.

Kannattajia on 49 prosenttia ja vastustajia 46 prosenttia. Loput ovat epävarmoja kannastaan. Erityisesti Helsingissä ja Vantaalla kannatetaan ajatusta pääkaupunkiseudun kuntien yhdistämisestä. Espoossa puolestaan lähes kaksi kolmesta vastustaa liitosta.

Kokoomusta äänestävistä 59 prosenttia yhdistäisi pääkaupunkiseudun kunnat, kun taas keskustaa ja RKP:ta äänestävistä yli 60 prosenttia vastustaa ajatusta. SDP:n kannattajien käsitykset jakaantuvat tasan kahtia, ja vihreiden äänestäjät vastustavat suurkunta-ajatusta niukalla enemmistöllä.

Helsingin Sanomat mittasi pääkaupunkiseudun suurkunnan kannatusta edellisen kerran joulukuussa 2005. Silloin hieman erilaisella johdannolla esitetyssä kysymyksessä 44 prosenttia kannatti ja 46 prosenttia vastusti liitosta. Helsingin Sanomien verkkosivujen mukaan kyselyn virhemarginaalin ja toisin muotoillun kysymyksen vuoksi ei voida varmasti sanoa, että mielipiteet liitoksesta ovat muuttuneet.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.