Mainos

Pääkaupunkiseudun kuntien yhdistäminen saa kannatusta

Asuntoministeri Jan Vapaavuori linjasi MetropoliAreena-keskustelutapahtumassa, että pääkaupunkiseudun kunnat pitäisi liittää yhteen vaikka lain voimalla. Keskustelu aiheesta jatkui kuumana, ja kävi selväksi että liitos saa kannatusta yli puoluerajojen.

Kuntaministeri Mari Kiviniemi sanoi tänään asettavansa työryhmän pohtimaan keinoja pääkaupunkiseudun kuntahallinnon uudistamiseksi. Kiviniemi peräänkuuluttaa vapaaehtoisia kuntaliitoksia tai seutuhallintoratkaisuja.

- Pakkoliitoksiin ei lähdetä, eli olen edelleen todella vahvasti sitä mieltä, että kuntien pitää edetä liitoksiin vapaaehtoista tietä. Toki valtio niitä sitten porkkanarahoin on tukemassa.

SDP:n Eero Heinäluoma puolestaan sanoo, että keskittämisen lisäksi vastuuta pitäisi jakaa myös kaupunginosavaltuustoille. Heinäluoman mukaan metropoli-Suomen yhdistäminen nousee myös merkittäväksi vaaliteemaksi ensi eduskuntavaaleissa.

- Tarvittaisiin kyllä kaupunginosavaltuustoja. Tämän päivän kontulalainen samaistuu enemmän Kontulaan ja Vantaalla korsolainen on korsolainen.

Katso Pauli Poutasen juttu (Kymmenen uutiset 17.9.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.