Mainos

Pääkaupunkiseudun joukkoliikenne pysähtynee tiistaina

Pääkaupunkiseudun joukkoliikenne näyttää pysähtyvän tiistaiksi. Lakosta ei käydä neuvotteluja, sillä Autoliikenteen työnantajaliitto pitää työntekijäliiton suunnittelemaa lakkoa laittomana.

Autoliikenteen työnantajaliitto pitää laittomana Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n tiistaiksi pääkaupunkiseudulle suunnittelemaa lakkoa. Siksi lakosta ei käydä neuvotteluja.

Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla liikennöivät Concordia- ja Connex-yhtiöiden henkilöstö aloittaa työnseisauksen tiistaina aamuliikenteen alkaessa. Kiistan syynä ovat työaikoja ja työsuhteiden pilkkomista koskevat erimielisyydet.

Autoliikenteen työnantajaliiton toimitusjohtaja Hannu Parvela syyttää AKT:tä väärien tietojen antamisesta julkisuuteen.

- Toisin kuin AKT väittää, lakon kohteena olevat bussiyhtiöt eivät ole osa-aikaistamassa kuljettajia. Yhtiöt hakevat koko ajan kuljettajia kokoaikaisiin työsuhteisiin, mutta työvoimapulan takia on palkattu vähäisessä määrin myös niitä, jotka haluavat omasta tahdostaan ottaa vastaan ainoastaan osa-aikaista työtä.

Yhtiöiden yhteensä 1300 kuljettajasta noin 60 on tällä hetkellä osa-aikaisia, Parvela sanoo.

Lakko pysäyttää yli puolet seutuliikenteestä, melkein kokonaan Espoon ja Vantaan sisäisen liikenteen sekä osan Helsingin sisäisestä liikenteestä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.