Mainos

Pääkaupunkiseudun bussilakko jatkuu tänäänkin

Pääkaupunkiseudun bussilakko jatkuu myös tänään. Työtuomioistuin langetti eilen bussiliikenteen lakkoilijoille ja heidän ammattiliitolleen yhteensä 20 000 euron sakot.

Pääkaupunkiseudulla bussiliikenteen lakko jatkuu tänäänkin. Kuljettajien mukaan työtuomioistuimen eilinen päätös ei muuta tilannetta.

Työtuomioistuin langetti eilen Auto- ja kuljetusalan ammattiliitolle ja sen lakkoileville ammattiosastoille laittomasta lakosta yhteensä 20 000 euron sakot.

Autoliikenteen työnantajaliiton mukaan neuvotteluja kuljettajien kanssa ei edelleenkään käydä. Liitto aikoo sen sijaan nostaa lakosta uuden kanteen työtuomioistuimeen, jos lakko vielä jatkuu, kertoo toimitusjohtaja Hannu Parvela.

Lakkoilijat aikovat tänään keskustella tilanteesta ammattiliittonsa AKT:n kanssa, kertoo Concordia Bus Finlandin pääluottamusmies Risto Vesa.

Lakossa on periaatteessa 1300 kuljettajaa, mutta osa heistä on ollut töissä. Koska vuoroja on ajettu myös esimiesvoimin, työnantajien mukaan Connexin ja Concordian yli 600 bussista oli tänään liikenteessä lähes kolmannes.

Pääluottamusmiehet: Osa-aikaisia ei tarvita

Bussiyhtiöiden pääluottamusmiehet arvostelivat työnantajia väärien tietojen levittämisestä väittäessään toimivansa kuljettajien etujen mukaisesti palkatessaan pätkätyöläisiä. He toteavat tiedotteessaan, että kyseiset yhtiöt ovat jo vuosia heikentäneet työntekijöiden asemaa työaikoja kiristämällä. Myös työnantajien kanta, että työntekijöillä on itse oikeus valita työsuhteensa laatu, ei luottamusmiesten mukaan pidä paikkaansa, sillä esimerkiksi Concordia Bus on hakenut jo pitkään vain ja ainoastaan osa-aikaisia työntekijöitä.

- Lisäksi tiedossamme on, toisin kuin työnantaja väittää, että osa-aikaisia työntekijöitä ei ole palkattu vakinaisiin työsuhteisiin heidän nimenomaisista toiveistaan huolimatta.

Henkilöstön edustajat katsovat, että työnantaja yrittää vierittää syyn osa-aikaisen palkkaamisesta vakituisten kuljettajien niskoille väittämällä, että ruuhkahuippujen tasaamiseen tarvitaan osa-aikaisia, jotta päätoimisten kuljettajien toivomukset työajoista voidaan täyttää. Ruuhkahuippujen tasaaminen onnistuu heidän mukaansa hyvin kokoaikaisilla työntekijöillä.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 09.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.