Mainos

Pääkaupunkiseudulla taas laaja ympäristörikosepäily

Vantaalla on paljastunut laaja rakennustoimintaan liittyvä ympäristörikos. Helsingin Sanomien mukaan poliisi epäilee, että satoja tonneja saastunutta ja rakennusjätteen sekaista maa-ainesta on kuljetettu ja sijoitettu laittomasti eri puolille pääkaupunkiseutua.

Poliisin erittäin varovaisen arvion mukaan rikoshyöty on ollut vähintään noin 1,7 miljoona euroa. Poliisi haki Vantaan käräjäoikeudessa rikoksesta epäiltyjen omaisuutta hukkaamiskieltoon 1,7 miljoonan euron edestä.

Poliisin esitutkinnassa epäiltyinä on ollut viisi teollisuushallin rakennusoperaatioon osallistunutta vantaalaista liikemiestä. Osa epäillyistä omisti teollisuushallin rakennuttaneen kiinteistöosakeyhtiön.

Epäilty rikos ajoittuu Helsingin Sanomien tietojen mukaan pääosin vuoteen 2008, kun Vantaan Viinikkalassa rakennettiin teollisuushallia Kehä III:n tuntumaan. Rakennustöiden yhteydessä tontilta kaivettiin esiin satoja tonneja osittain saastunutta maa-ainesta.

Etelä-Suomessa paljastui kaksi laajaa ympäristörikosta viime vuoden lopulla.

Marraskuussa poliisi kertoi, että jäteyhtiö Lokapoikien epäillään laskeneen jäteöljyjä ja rasvoja sadevesiviemäreihin Vantaalla vuosien ajan. Joulukuussa selvisi, että maanrakennusliike Petokaivimen epäillään käyttäneen laittomana kaatopaikkana Porvoossa sijaitsevaa motocross-rataa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.