Mainos

Pääkaupunkiseudulla kaksi varmaa sikainfluenssatartuntaa

Suomessa on varmistunut kaksi sikainfluenssatartuntaa eli H1N1-viruksen aiheuttamaa infektiota.

Sosiaali- ja terveysministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan tartunnan ovat saaneet kaksi pääkaupunkiseudulla asuvaa nuorta aikuista.

- Tartunnan saaneiden oireet ovat aika lieviä. He ovat kotihoidossa ja voivat kohtuullisen hyvin, kertoo sosiaali- ja terveysministeriön johtaja Tapani Melkas. Potilaiden lähipiiriin on oltu yhteydessä.

Henkilöt olivat palanneet Meksikosta Amsterdamin kautta Helsinkiin 6.5. iltalennolla klo 18.15-21.45. THL kehottaa samalla lennolla Helsinkiin saapuneita ottamaan yhteyttä terveyskeskukseen, jos viikon sisällä on esiintynyt influenssan kaltaisia oireita.

- Jos kyseisellä lennolla olleilla ilmaantuu kuumetta ja hengitystieoireita vielä huomiseen mennessä, tulee heidän soittaa omaan terveyskeskukseensa.

Melkas sanoo, ettei tavallisen nuhakuumeen oireita ole helppo erottaa sikainfluenssan oireista.

Kyseessä ovat ensimmäiset varmat sikainfluenssatapaukset Suomessa. Influenssa A(H1N1) -tapausten esiintyminen myös Suomessa oli odotettavissa, koska virus on levinnyt laajalti eri puolilla maailmaa. Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan Suomessa tilanteeseen on kuitenkin varauduttu hyvin, eikä ihmisillä ole syytä huolestua.

- Suomessa on tehty pandemiasuunnitelma jo vuonna 2006. Meillä on tarpeeksi lääkkeitä, mutta rokotteita ei ole tähän hätään saatavissa. Niiden kehittäminen vie kuukausia, Melkas sanoo.

Sosiaali- ja terveysministeriöstä on oltu yhteydessä eri hallinnonaloihin jo aiemmin varautumisen ja yhteistyön varmistamiseksi.

(MTV3)

Katso THL:n ylilääkäri Terhi Kilven ja STM:n ylilääkäri Olli Haikalan haastattelut (Huomenta Suomi 13.5.2009)

Katso Saara Rantasen juttu (Huomenta Suomen uutiset 13.5.2009)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.