Mainos

Pääkaupunkiseudulla havaittu Horneteja – liittyvät valmiuden tehostamiseen

Ihmiset ovat havainneet pääkaupunkiseudun yllä Horneteja. Yle Uutiset kertoo saaneensa useista eri lähteistä tietoja Hornet-havainnoista.

Puolustusvoimain viestintäjohtaja Mika Kalliomaa kertoo MTV Uutisille, että havaitut Hornet-koneet liittyvät Ilmavoimien valmiuden tehostamiseen. Kalliomaan mukaan Hornetit ovat olleet laskeutumassa Seutulan kentälle.

– Seutula on yksi tukikohta, jonne tällä hetkellä on valmiuden tehostamiseen liittyen siirretty meidän koneita. Se on osa sovittuja toimintamalleja muiden viranomaisten kanssa, hän kertoo.

Kalliomaan mukaan Horneteja on siirretty tukikohtiin, joilta lentoaika eteläiselle merialueelle on lyhyempi.

– Kaikista ilmatilaloukkauksista tiedotamme. Tietäisin, jos tällä hetkellä olisi epäilys ilmatilaloukkauksesta, Kalliomaa huomauttaa.

Kalliomaan mukaan puolustusvoimat on siirtänyt Hornet-hävittäjiä Etelä-Suomeen, myös Helsinki-Vantaan lentokentälle. Kalliomaan mukaan ilmavalvonnan tehostaminen painottuu nyt Suomenlahdelle.

Sotilaskoneiden laskeutumiseen Helsinki-Vantaan kentälle ei liity Kalliomaan mukaan erityisjärjestelyjä. Yhteistyösopimus antaa Puolustusvoimille mahdollisuuden lentää myös Helsinki-Vantaalta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.