Mainos

Pääkaupunkiseudulla etsitään sijaiskoteja

Perhehoito on laitoshoitoa edullisempi ja kodinomaisempi sijoitustapa huostaanotetuille lapsille.

Pääkaupunkiseudun suuret kaupungit hakevat yhteisin ilmoituksin uusia sijaiskoteja lapsille ja nuorille. Sijaiskoteja on ollut vaikeaa löytää varsinkin yli 6-vuotiaille lapsille. Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla on sijoitettuna kodin ulkopuolelle perhehoitoon yhteensä noin tuhat lasta.

Kaupunkien yhteisessä tiedotteessa todetaan, että Suomessa perhehoitoa on pohjoismaisittain käytetty vähän, vaikka perhehoito tarjoaa sijoitetuille lapsille kodinomaisen kasvuympäristön ja on kustannuksiltaan laitospalvelua edullisempaa. Perhehoitopaikkaa jonottaa Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla noin sata lasta. Huostaanotettujen lasten sijaishuolto voi olla järjestetty asumisena lastenkodissa tai perhehoidossa yksityisperheessä.

Pääkaupunkiseudun kunnissa on tarvetta eritoten pitkäaikaiselle perhehoidolle, lyhytaikaisille kriisisijoituspaikoille sekä tukiperheille. Perhehoitoa tarvitaan kaikenikäisille lapsille. Tavoitteena on, että kaikki huostaanotetut alle kouluikäiset lapset voitaisiin sijoittaa perhehoitoon.

Lasten perhehoito on muita sijoituskeinoja parempi vaihtoehto lasten kasvun ja kehityksen kannalta. Perhehoidossa lapsen on mahdollista eheytyä vuorovaikutussuhteissaan ja oppia jälleen luottamaan aikuisiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.