Mainos

Pääkaupunkilaiset innokkaimpia mökkeilijöitä

Kesämökki houkuttelee eniten pääkaupunkiseudulla asuvia. Erityisesti mökillä viihtyvät maalta kotoisin olevat.

Järvi-Suomessa loma-asunnon omistavat pääkaupunkiseutulaiset ovat maan keskiarvoa innokkaampia mökkeilijöitä. Mennäänkö mökille? -tutkimuksen mukaan keskimäärin 270 kilometrin mökkimatka ei pääkaupunkiseutulaisia haittaa. Pääkaupunkilaiset matkaavat mökille noin 15 kertaa vuodessa ja viettävät siellä keskimäärin 71 vuorokautta.

Eläkkeelle jääminen lisää eniten mökkipäiviä. Erityisesti mökillä viihtyvät maalta kotoisin olevat miehet.

-Yli kolmannes vastaajista kertoi viihtyvänsä mökillä paremmin kuin vakituisessa asuinympäristössä. Riittävän suurilla ja talviasuttavaksi varustetuilla vapaa-ajan asunnoilla oleskellaan myös keskimääräistä pidempään, kertoo tutkija Kati Pitkänen Joensuun yliopistosta.

Pääkaupunkilaiset eivät kuitenkaan ole valmiita muuttamaan mökille pysyvästi. Vain reilut 3 prosenttia mökinomistajista haluaisi muuttaa vapaa-ajan asunnolle ja alle prosentti on tehnyt päätöksen mökille muuttamisesta. Tiedot käyvät ilmi, kun tutkimustulokset suhteutetaan kaikkiin pääkaupunkiseudun mökinomistajatalouksiin.

Kyselyyn vastasi lähes 1100 mökinomistajaa Helsingistä, Espoosta, Vantaalta sekä näiden ympäryskunnista. Pääosin vastaajat olivat yli 50-vuotiaita, hyvätuloisia ja hyvin koulutettuja pariskuntia, joiden lapset ovat muuttaneet pois kotoa. Tutkimus toteutettiin Joensuun yliopiston Savonlinnan kampuksella ja sen rahoitti maa- ja metsätalousministeriö.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.