Mainos

Pääjohtaja Ollila tyrmää Nokian ja Ericssonin liiton

Nokian pääjohtaja Jorma Ollila tyrmää ajatuksen, että Nokia ja sen ruotsalainen kilpailija Ericsson voisivat jonakin päivänä yhdistyä.

-Se on mahdoton ajatus, Ollila toteaa sanomalehti Kalevan haastattelussa. Yhtenä perusteluna Ollila esittää, että EU:n kilpailuviranomaiset eivät sallisi liittoa. Ollila ei ole huolissaan siitä, että Suomen teollinen rakenne olisi liikaa sidoksissa elektroniikan ja Nokian menestykseen. Ollilan mukaan teollisuudesta ja yrityksistä on itsestään kiinni, minkälaiseksi Suomen elinkeinorakenne muuttuu.

-Poliittiset päättäjät ovat tehneet kaiken sen, mitä heidän on pitänytkin. Yhteiskunnan perusrakenne on kunnossa, kilpailun esteitä on vähän ja byrokratiakin on vähenemässä, Ollila sanoo Kalevassa.

Ollilan mukaan on hyvä, että valtiovallan puuttuminen yrityselämään on nyt paljon vähäisempää kuin vielä vuosikymmen sitten. Ollila muistuttaa, että Suomi on sijoittanut paljon varoja myös lääketieteen ja biotekniikan kehitykseen tällä vuosikymmenellä. Hän sanoo vilpittömästi toivovansa, että siellä syntyisi jokin kaupallisesti kannattava menetelmä tai tuote, jolle voisi avautua maailmanmarkkinat Nokian tapaan.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.