Mainos

Pääjohtaja jäähdyttelee WTO-jupakkaa

Kauppajärjestön johtaja on myös pyytänyt Intiaa murtamaan neuvottelujen pattitilanteen.

Maailman kauppajärjestön WTO:n pääjohtaja Pascal Lamy kehottaa järjestön jäsenmaita välttämään syyttelyä, joka vaikeuttaa vapaakauppaneuvottelujen jatkamista.

- Pyytäisin, ettette poista pöydältä jo tehtyjä tarjouksia ja lopetatte sapekkaat hyökkäykset, jotka tekevät vaikeammaksi paluun neuvottelupöytään, Lamy kirjoittaa International Herald Tribune -lehdessä julkaistussa avoimessa kirjeessä

Köyhyyden vastustamiseen tähtäävän Dohan kierroksen neuvottelut keskeytettiin alkuviikosta, kun kuusi kauppamahtia ei päässyt kompromissiin tulleista ja tuista.

Intialainen tv-kanava kertoi tänään, että Lamy on myös pyytänyt Intiaa murtamaan neuvottelujen pattitilanteen. Pääjohtaja korostaa, että Intian olisi avattava markkinoitaan amerikkalaisille ja eurooppalaisille tuotteille ja palveluille, vaikka maa pyrkisi kahdenkeskisiin kauppasopimuksiin Euroopan ja Yhdysvaltain kanssa.

Intian kauppaministeri Kamal Nath on arvostellut kuluvalla viikolla Genevessä jumiutuneita neuvotteluja siitä, ettei Intialle edes tehty kunnon tarjousta.

- Nath on täysin oikeutettu arvioonsa, mutta niin ovat myös muut osapuolet. Meidän täytyy katsoa laajempaa kuvaa, Lamy sanoi tv-haastattelussa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.