Mainos

Päähallituspuolueelle povataan vaalivoittoa Irlannissa

Viimeinen ennen vaaleja julkaistu mielipidemittaus povaa pääministeri Bertie Ahernin puolueelle yli 40 prosentin äänisaalista torstain parlamenttivaaleissa.

Irlannin pääministerin Bertie Ahernin ja hänen Fianna Fail -puolueensa kannatus on kasvussa ennen maassa torstaina järjestettäviä parlamenttivaaleja.

Irish Times -lehden teettämän kyselyn mukaan Fianna Fail näyttäisi nyt saavan 41 prosenttia äänistä, mikä on viisi prosenttiyksikköä enemmän kuin vastaavassa kyselyssä puolitoista viikkoa sitten.Mielipidemittaus on viimeinen ennen vaaleja.

Fianna Failin ja Edistyksellisten demokraattien keskusta-oikeistolainen koalitio on hallinnut Irlantia kymmenen viime vuoden ajan, ja se tavoittelee nyt ennätyksellistä kolmatta kautta. Hallituskumppanin kannatus on kyselyissä kuitenkin vain kahdessa prosentissa, joten Ahern saattaa joutua etsimään uusia kumppaneita.

Fianna Failin haastaja on Fina Gael -oppositiopuolue, joka voisi muodostaa hallituksen työväenpuolueen kanssa. Näille puolueille kysely lupaa yhteensä 37 prosentin kannatusta. Molempien oppositiopuolueiden kannatus oli laskussa.

(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.