Mainos

Pääesikunta tutkii suomalaisen rauhanturvaajan haavoittumista

Puolentoista viikon takaisessa ampumavälikohtauksessa oli mukana kuusi suomalaista rauhanturvaajaa. Osa rauhanturvaajista lähetettiin keskiviikkona Suomeen tutkintaa varten, kertoo Satakunnan Kansa.

Ainakin osaa suomalaisista rauhanturvaajista epäillään rikoksesta, kertoo Satakunnan Kansa. Lehden mukaan Afganistanissa olevia suomalaisia rauhanturvaajia on kotiutettu keskiviikkona tutkintasyistä.

Pääesikunnan tutkintaosasto kertoi torstaina, että Pohjois-Afganistanissa haavoittunut suomalainen rauhanturvaaja saattoi haavoittui suomalaissotilaiden luodeista.

Tutkinnanjohtaja Jari Peltonen sanoo, että Satakunnan Kansa käsitteli melko vapaamuotoisesti hänen lausuntoaan. Hän ei halua kommentoida lehden juttua sen enempää.

- Jutun tutkinta on vasta aivan alkuvaiheessa, ja tämä (rikosepäily) on vain yksi mahdollinen tapahtuman kulku, jota tutkitaan.

Lopputulos voi aivan yhtä hyvin olla se, että tutkimus sulkee pois suomalaisten osuuden rauhanturvaajan haavoittumiseen, hän korostaa.

Tutkintaosasto pyrkii käsittelemään jutun mahdollisimman nopeasti jo asianosaisten oikeusturvankin takia.

- Kaikille meille on tärkeää saada tietää, mitä oikeasti on tapahtunut.

Suomalaisia rauhanturvaajia tulitettiin Pohjois-Afganistanissa lokakuun alussa heidän olleessaan harjoittelemassa pimeätoimintaa. Suomalaiset vastasivat tuleen. Ampumavälikohtaus kesti varttitunnin. Siinä haavoittui yksi suomalainen rauhanturvaaja, joka toipuu vammoistaan Töölön sairaalassa Helsingissä. Välikohtauksessa oli osallisena kuusi suomalaista rauhanturvaajaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.