Mainos

Pääesikunta nuhtelee prikaatikenraali Hietasta

Puolustusvoimain komentajan sijainen, pääesikunnan päällikkö, kenraaliluutnantti Matti Kopra nuhtelee prikaatikenraali Kari Hietasta tämän Karjala-lausunnosta.

Karjala-lausuntoja antanut prikaatinkenraali sai nuhteet pääesikunnalta ja pyysi anteeksi aiheuttamansa tilannetta. Puolustusvoimain komentajan sijainen, pääesikunnan päällikkö, kenraaliluutnantti Matti Kopra on nuhdellut prikaatikenraali Kari Hietasta tämän Karjala-lausunnosta. Hietanen vaati perjantain Etelä-Saimaa-lehdessä luovutetun Karjalan palauttamista Suomelle.

Kopra lähetti Hietaselle keskiviikkona kirjeen, jossa hän katsoi Hietasen toimineen harkitsemattomasti. Kopra muistutti, että puolustusvoimien palveluksessa olevien korkea-arvoisten henkilöiden kannanotot ulko- ja turvallisuuspolitiikasta ymmärretään helposti puolustusvoimien viralliseksi kannanotoksi. -Puolustusvoimien laissa lueteltuihin tehtäviin ei sisälly ulko- ja turvallisuuspoliittisten linjausten tekeminen. Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisen linjan määrittelee tasavallan presidentin johdolla maan hallitus, Kopra kirjoittaa.

Kopra totesi, että ottaen huomioon Hietasen tehtävän ja aseman puolustusvoimissa tämä on toiminut harkitsemattomasti. Kopra ilmoitti käsityksensä Kymen sotilasläänin komentajana toimivalle Hietaselle "vastaisen varalle". Saatuaan esimiehensä kirjeen Kymen sotilasläänin komentaja, prikaatikenraali Kari Hietanen ilmoitti hyväksyvänsä täysin esimiehensä ratkaisun. Hietasen mukaan Kopra on tehnyt päätöksensä "kokonaisuuden ja isänmaan edun mukaisesti." Hietanen pahoitteli aiheuttamaansa kohua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.