Mainos

Pääesikunta ei myönnä eikä kiellä NSA-yhteistyötä

Puolustusvoimien Pääesikunta ei suoraan myönnä eikä kiellä väitteitä Suomen ja Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusviraston NSA:n yhteistyöstä.  

Väitteet ovat nousseet esiin yhdysvaltalaisen Glenn Greenwaldin tuoreessa kirjassa, joka kertoo tietovuotaja Edward Snowdenista. Kirjan mukaan Suomi ja useat muut maat tekevät NSA:n kanssa rajallista yhteistyötä, ja NSA vakoilee maita aggressiivisesti.

Puolustusvoimien tiedustelupäällikkö Harri Ohra-aho sanoo STT:lle, että Suomi tuskin uhkaa Yhdysvaltojen turvallisuutta.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen (sd.) tehostaisi sotilastiedustelun parlamentaarista valvontaa.

Koskisen mukaan näyttää siltä, että eduskuntaa ja sen valiokuntia ei ole informoitu asianmukaisesti sotilastiedustelusta.

Eduskunnan valiokuntien on Koskisen mielestä syytä selvittää miten, Suomen signaali- eli sotilastiedustelu tekee yhteistyötä Yhdysvaltojen kansallisen turvallisuuden viraston NSA:n kanssa.

Koskisen mielestä Suomen ei pidä tavoitella signaalitiedustelulakia, joka antaisi mahdollisuuden kerätä massoittain tietoa viestiliikenteestä. Laki voisi vaarantaa kansalaisten ja myös yritysten luottamuksen.

– Viime aikoina Suomi on pärjännyt hienosti datakeskusten sijoituspaikkoja valittaessa, ja tämä etu menetettäisiin varmasti, jos tietoa alettaisiin massakerätä.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.