Mainos

Pääesikunta: Ei muutosta ikärajoihin

Pääesikunta kumoaa tiedot reserviläisten ikärajoihin tulevista muutoksista.

-

Pääesikunnasta kerrotaan, että asevelvollisuuslakiin ei ole tulossa muutoksia. Pääesikunta antoi tiedotteensa sen jälkeen, kun puolustusministeri Jan-Erik Enestam oli lehtihaastattelussa sanonut, että reserviläisten yläikäraja laskettaisiin 35 vuoteen.

Ministeri Enestam täsmentää itsekin, että hänen näkemyksensä oli vuoden 2010 jälkeistä aikaa koskeva visio.

Puolustusministeriö kaavailuissa reservissä olevien varusmiesten ikärajan alennettaisiin nykyisestä 50 vuodesta 35 vuoteen. Käytännössä ikärajan pudottaminen tarkoittaisi sodanaikaisten joukkojen vahvuuden pienentymistä noin 300 000 sotilaaseen. Tämä olisi 130 000 sotilasta vähemmän kuin tällä hetkellä.

Yleisradion radiouutisten haastatteleman puolustusministeri Jan-Erik Enestamin mukaan asiasta ei ole tehty vielä mitään päätöstä. Hän pitää mahdollisena, että uusi ikäraja voitaisiin ottaa käyttöön ensi vuosikymmenellä.

Hyviä sekä huonoja puolia

Reserviläisten ikärajoihin suunnitellut muutokset vaikuttaisivat Suomen puolustusvalmiuteen sekä myönteisesti että kielteisesti. Reserviläisliiton toiminnanjohtajan Olli Nybergin mukaan joukkojen pienentämisestä syntyvillä säästöillä saataisiin jäljelle jääville joukoille paremmat varusteet. Myös joukkojen toimintakyky paranisi.

Nybergin mukaan päänvaivaa aiheuttaa kuitenkin Suomen laaja pinta-ala. Jotta Suomea voitaisiin kokonaisvaltaisesti puolustaa, joukkoja pitäisi riittää maan joka kolkkaan.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.