Mainos

P-Koreasta järkyttävä raportti: Äiti pakotettiin tappamaan lapsensa

Pohjois-Korean vankileireiltä selviytyneiden kertomukset ovat pöyristyttäviä. 

Yksi YK:n tutkimuspaneelin kuulemista järkyttävimmistä todistajanlausunnoista kertoo, kuinka nälkiintynyt ja raskaana ollut nainen oli synnyttänyt salaa vauvan vankileirillä. Yksi vartijoista oli kuullut vauvan itkun ja hakannut äidin rangaistukseksi. 

Äiti oli anellut, että hän olisi saanut pitää lapsen, mutta hänet oli pakotettu tappamaan vastasyntynyt lapsensa hukuttamalla. Asiasta kertoo CNN:n verkkosivut

YK on tutkinut Pohjois-Koreaa kaikessa hiljaisuudessa jo lähes vuoden ajan. Lähteiden mukaan YK:n asiantuntijat katsovat, että Pohjois-Koreassa on tehty rikoksia ihmisyyttä vastaan, kuten teloituksia ja nälkään näännyttämistä.

Tutkimusraportti on määrä julkaista tänään iltapäivällä.

Jo julkisuuteen vuotaneiden tietojen mukaan YK haluaisi kansainvälisen rikostutkinnan Pohjois-Korean sisäisistä julmuuksista.

Nälkiintyneet söivät eläviä käärmeitä

Vuoden jatkunut tutkimus sisältää yli sadan uhrin ja silminnäkijän lausunnot. Lisäksi YK:n tutkijat ovat käyneet läpi sateliittikuvia. 

Uhreja on haastateltu Soulissa, Tokiossa, Lontossa ja Washingtonissa. Todistajalausunnoista käy ilmi, että uhreja on kidutettu ja vangittu tv-sarjojen katselusta tai siitä, että he ovat etsineet ruokaa perheelleen. Moni todistajista päätyi vankileirille yrittäessään paeta maasta Kiinaan.

Todistajalausunnot paljastavat lisäksi, että osa vangeista kärsi niin pahasta nälästä, että joutui syömään eläviä käärmeitä ja matoja pelloilta.

Pohjois-Korea on kieltäytynyt yhteistyöstä YK:n kanssa ja katsoo, että YK:lla ei ole oikeutusta tutkia asiaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.