Mainos

P-Korean ydinkiistaan ei löytynyt sopua

Pohjois-Korean ydinaseohjelmaa koskevat kuuden maan neuvottelut päättyivät aamulla Pekingissä ilman läpimurtoa.

Pohjois-Korean ydinaseohjelmaa koskevat kuuden maan neuvottelut päättyivät tänään. Isäntämaan Kiinan mukaan neuvotteluissa päästiin sopuun asiaa käsittelevien työryhmien perustamisesta sekä neuvottelujen seuraavasta kierroksesta.

Kiinan ulkoministeri Li Zhaoxing myönsi päätöstilaisuudessa, että osapuolten välillä on edelleen vakavia erimielisyyksiä. Neuvottelujen on kuitenkin jatkuttava, ja aika on neuvottelijoiden puolella, hän sanoi.

Neuvotteluja jatketaan huhtikuussa

Etelä-Korean uutistoimiston Yonhapin mukaan Pohjois-Korean ydinaseohjelmaa koskevia neuvotteluja jatketaan seuraavan kerran huhtikuun ja heinäkuun välisenä aikana. Neuvotteluihin osallistuvat maat olisivat uutistoimiston mukaan päässeet yksimielisyyteen seitsemänkohtaisesta sopimuksesta, joka on määrä julkistaa tänään.

Kuusikantaneuvotteluissa ovat mukana Koreoiden lisäksi Yhdysvallat, Venäjä, Kiina ja Japani. Kiinan isännöimät neuvottelut jatkuvat jo neljättä päivää. Pohjois-Korea on aikaisemmin ilmoittanut olevansa valmis jäädyttämään sotilaallisen ydinohjelmansa, jos Yhdysvallat luopuu "vihamielisestä politiikastaan" Pohjois-Koreaa kohtaan.

Yhdysvallat toisti eilen kantansa, jonka mukaan Pohjois-Korean on riisuttava aseohjelmansa täydellisesti ja todennettavasti. Mitään kannustimia Yhdysvallat ei ollut valmis tarjoamaan.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.