Mainos

P-Korean odotetaan esittelevän uuden ohjuksensa

Pohjois-Korean uskotaan tekevän ohjus- tai ydinkokeen maan 55-vuotispäivän kunniaksi huomenna, maan odotetaan lisäksi esittelevän uuden ballistisen ohjuksensa. Yhdysvallat puolestaan harkitsee myönnytyksiä maalle.

Pohjois-Korea saattaa esitellä uusimman ballistisen ohjuksensa huomenna maan pääkaupungissa Pjongjangissa järjestettävässä sotilasparaatissa. Paraatilla juhlistetaan maan perustamisen 55-vuotispäivää.

Eteläkorealaisten lehtitietojen mukaan Pohjois-Korea on saanut valmiiksi pisimmillään 4000 kilometrin kantavan ohjuksen ja ottaa sen pian osaksi asearsenaaliaan. Maailmalla ollaan myös huolissaan siitä, että Pohjois-Korea saattaisi tehdä ohjus- tai ydinkokeen kansallisen juhlapäivän kunniaksi.

Lehtitietojen mukaan Pjongjangin ulkopuolella sijaitsevalle lentokentälle on jo kerätty muun muassa panssarivaunuja ja ohjuksia tiistaista suurparaatia varten.

Yhdysvallat harkitsee myönnytyksiä Pohjois-Korealle
Yhdysvallat aikoo keskustella liittolaistensa kanssa Pohjois-Korealle myönnettävistä turvallisuustakuista, ulkoministeri Colin Powell kertoi ABC-televisiokanavan haastattelussa.

Yhdysvallat on tähän saakka kieltäytynyt tekemästä hyökkäämättömyyssopimusta Pohjois-Korean kanssa. Maa on pitänyt sopimusta ehtona ydinohjelmansa lopettamiseksi.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.