Mainos

P-Korea tyrmäsi USA:n ehdotukset

Pohjois-Korea tyrmäsi tänään Yhdysvaltain lähentymisyritykset pelkkänä juonitteluna.

Yhdysvallat on ehdottanut Pohjois-Korealle keskusteluita ja luvannut harkita energia- sekä ruokatoimitusten aloittamista uudelleen, jos maa luopuu ydinohjelmastaan.

Virallisen KCNA-uutistoimiston välittämässä tiedotteessa korostettiin, että kriisi pystytään ratkaisemaan vain hyökkäämättömyyssopimuksella.

Pohjois-Korean mukaan Yhdysvallat pyrkii diplomaattisin keinoin johtamaan muuta maailmaa harhaan. -Yhdysvaltain esitykset vuoropuhelusta ovat vain petollista draamaa, jolla yritetään harhauttaa muuta maailmaa, KCNA viestitti. Yhdysvallat ilmoitti puolestaan pitävänsä Pjongjangin kantaa valitettavana.

-Emme ole saaneet virallista vastausta Pohjois-Koreasta. Tämä on vain uusi valitettava lausunto, arvioi Valkoisen talon tiedottaja Ari Fleischer.

P-Korea syytti Yhdysvaltoja vihamielisestä politiikasta

Pohjois-Korea uhkasi Yhdysvaltoja myös entistä voimakkaammilla vastatoimilla, jos sen itsemääräämisoikeutta loukataan. Kommunistinen hallinto syytti Yhdysvaltoja vihamielisestä Pjongjangin-politiikasta. Virallinen Minju Joson -lehti huomautti, ettei Pohjois-Korea aio tehdä kompromisseja asioissa, jotka liittyvät sen suvereeniuteen.

Hallinnon kerrottiin ryhtyvän tarvittaessa "puolustustoimiin". Lehti ei tarkentanut, millaisia vastatoimia viranomaiset tarkoittavat. Pohjois-Korea varoitti kuitenkin viime viikolla aloittavansa uudelleen ohjuskokeet. Kiinan ja Yhdysvaltain valtuuskunnat neuvottelivat keskiviikkona Pekingissä ja Etelä-Korean ja Japanin edustajat Soulissa niemimaan tilanteesta, joka näyttää kiristyvän päivä päivältä.

Pohjois-Korea ilmoitti vähän aikaa sitten vetäytyvänsä ydinsulkusopimuksesta, jolla pyritään estämään ydinaseiden leviäminen. Yhdysvallat lopetti puolestaan joulukuussa elintärkeän öljynviennin Pjongjangiin vastalauseena maan ydinhankkeille.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.