Mainos

P-Korea kehittää mannertenvälisiä ohjuksia?

Maan kehittelemiä ohjuksia voitaisiin laukaista laivasta tai sukellusveneestä.

Pohjois-Korea on kehittämässä ohjuksia, joiden kantama yltäisi Yhdysvaltoihin, johtava sotilasalan julkaisu Jane's Defence Weekly kertoo.

Lehden mukaan Pohjois-Korea on kehittelemässä maalta ja mereltä laukaistavia ohjuksia, jotka valmistuessaan "tuntuvasti lisäisivät (Pohjois-Korean) muodostamaa ohjusuhkaa".

Vaarallisemmaksi hankkeeksi lehti nimeää ohjuksen, joka voidaan laukaista laivasta tai sukellusveneestä.

- Se muuttaisi perustavalla tavalla (maan) muodostamaa ohjusuhkaa ja antaisi maan johdolle lopultakin jotain, mihin se on pitkään pyrkinyt eli kyvyn uhata Yhdysvaltain mannerta, lehti arvioi.

Yhdysvaltain mukaan Pohjois-Korea on myöntänyt kehittäneensä ydinaseen, ja lehden mukaan nyt kehitteillä oleviin ohjuksiin voitaisiin asentaa myös ydinkärki.

Tiedot sulkeutuneen stalinistisen maan puolustusvoimista ovat puutteellisia. Se, että maalla on ballistisia ohjuksia, oli ennestään tiedossa.

Kuusi vuotta sitten Pjongjang tyrmistytti kansainvälistä yhteisöä tekemällä ohjuskokeen Japanin yllä kotimaisella Taepodong-1-ohjuksella. Nyt kehitteillä olevat ohjukset perustuvat Jane's Defence Weeklyn tietojen mukaan venäläiseen ohjusteknologiaan, aikanaan käytöstä poistettuun Soviet R-27-ohjukseen, joka voitiin laukaista sukellusveneestä.

Lehti kertoo, että venäläisiä ohjusasiantuntijoita on matkustanut Pohjois-Koreaan. Maa on hankkinut myös 12 neuvostovalmisteista sukellusvenettä vuonna 1993.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.