Mainos

P-Korea ja Japani jälleen puheväleissä

Pohjois-Korea ja Japani ovat istahtaneet saman neuvottelupöydän ääreen ensimmäistä kertaa neljään vuoteen. Aiemmin maiden välinen viestintä on ollut lähinnä nokittelua ja epäsuorien syytösten heittelyä edestakaisin.

Tokiossa aiemmin tänään käytyä keskustelua on kuvailtu tunnustelevaksi ja alustavaksi kädenojennukseksi entisten kiistakumppaneiden välillä. Japanin hallituksen kabinettipäällikkö Osamu Fujimuran mukaan maat sopivat tapaavansa uudelleen "mahdollisimman pian", mutta uuden tapaamisen ajankohtaa ei vielä lyöty lukkoon. Tapaamispaikaksi sen sijaan on sovittu Kiinan Peking.

Pohjois-Korean nuoren johtajan, Kim Jong-unin, uumoillaan pyrkivän lähempiin suhteisiin Japanin kanssa, jotta Pohjois-Korean kylmää ja kaukaista imagoa saataisiin parannettua. Lisäksi maan arvellaan tavoittelevan Japanin apua heikkoon taloustilanteeseen ja ruokapulaan sekä vahvempaa tukea ainoalta todelliselta liittolaiseltaan, Kiinalta.

Japania puolestaan kiinnostaa vuosikymmeniä sitten Pohjois-Koreaan kaapattujen japanilaisten kohtalo sekä Pjongjangin ydinaseohjelma, jota pidetään yhtenä Aasian vahvan talousalueen suurimmista uhista.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.