Mainos

Ozzyn ja Heepin rumpalilegenda juhlii Suomessa

Uriah Heepin ja Ozzy Osbournen rumpali Lee Kerslake soittaa viidennentuhannennen keikkansa huomenna Helsingissä.

Mika Järvisen johtama suomalaisbändi Crazy World saa huomenna legendaarisen vierailijan konserttiinsa. Uriah Heepin ja Ozzy Osbournen klassikkolevyillä soittanut rumpali Lee Kerslake esiintyy Crazy Worldin kanssa Helsingin Virgin Oilisssa.

Crazy World esittelee keikan aluksi tuoretta The Return Of The Clown -rockoopperaansa. Sen jälkeen soitetaan Ozzy Osbournen ja Uriah Heepin kappaleita.

Mika Järvinen kirjoittaa parhaillaan kirjaa Uriah Heepin 70-luvun kultakaudesta. Tuolloin bändi teki useita levyjä, jotka olivat Suomessa myyntilistojen ykkösinä.

Menestyksen rinnalla Lee Kerslaken 50-vuoden uraan mahtuu myös vastoinkäymisiä. Hän on yhä kovin tuohtunut siitä, että Ozzy ja Sharon Osbourne poistivat hänen ja basisti Bob Daisleyn soitto-osuudet Ozzyn kahden ensimmäisen levyn 2000-luvun painoksista. Tilalle äänitettiin tuoreet Robert Trujillon ja Mike Bordinin basso- ja rumpuraidat. Tempun taustalla oli rahariita korvauksista.

Ozzyn kahden ensimmäisen levyn viimeisimmissä juhlaversioissa Daisleyn ja Kerslaken osuudet on palautettu ennalleen.

- Emme olleet vain Ozzyn taustamuusikoita, vaan oikea bändi Blizzard of Ozz, jossa Bob Daisleyn, Randy Rhoadsin ja minun roolini olivat kappaleiden teossa tärkeämmät kuin Ozzyn. Tunnistettavan äänensä ansiosta Ozzy kuitenkin on nykyään korvaamaton tähti, joka voi tehdä mitä haluaa, Kerslake sanoo.

- Olen edelleen erittäin ylpeä Ozzyn kanssa tekemistäni levyistä. Ne ovat kestäneet hyvin aikaa. Niiden kappaleita on hienoa soittaa huomenna Suomessa.

Lee Kerslake ja Mika Järvinen kertovat toimittaja Sami Ruokankaalle yhteistyöstään. Järvinen kertoo tulevasta Heep-kirjasta ja Kerslake urastaan rumpalina:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.