Mainos

Ovatko suomalaiset jöröjä mörköjä vai aidosti ystävällisiä? Tätä mieltä lukijat ovat

Monet turistit antavat Suomesta ja suomalaisista erittäin positiivista palautetta.

Visit Finlandin tutkimus- ja kehitysjohtaja Kristiina Hietasaari kertoo, että turistit ihastelevat etenkin luontoa. Lisäksi suomalaisia kehutaan aidosti ystävällisiksi ja vieraanvaraisiksi. Onko mahdollista, että käsitys suomalaisten juroudesta on jäänne jostain historiasta vai onko koskaan näin ollutkaan?

MTV Uutisten lukijat ovat vahvasti sitä mieltä, että suomalaiset ovat juroa mainettaan ystävällisempiä.

79 prosenttia MTV Uutisten nettikysymykseen vastanneista on sitä mieltä, että suomalaiset ovat mainettaan ystävällisempiä. 21 prosenttia on puolestaan eri mieltä. Kyselyyn oli vastannut klo 16 mennessä lähes 4600 henkilöä.

 

Kysymykseen liittyvissä kommenteissa on sen sijaan huomattavasti enemmän hajontaa ja negatiivisia kommentteja on pikaisellä silmäyksellä lähes yhtä paljon kuin positiivisia mainintoja.

Myönteisissä kommenteissa vastaajat kuvaavat suomalaisia mm. aidoiksi, rehellisiksi, kohteliaiksi, pyyteettömiksi, avuliaisiksi, ystävällisiksi ja luotettaviksi.

Toisaalta monessa vastauksessa tulee kritiikkiä erityisesti rasistisuudesta. Muita negatiivisia luonnehdintoja suomalaisista ovat mm: sulkeutuneita moukkia, jöröjä mörköjä ja juntteja.

Muutamassa kommentissa huomautetaan, että suomalaiset lämpenevät hitaasti, mutta tarkemmin tutustuessa osoittaudumme avuliaiksi ja ystävällisiksi. Alkuhämmennyksen jälkeen löytyy hymy ja rentouskin.

Eräässä vastauksessa pohditaan, että ulkomaalaiset saattavat käsittää hiljaisuuden epäkohteliaisuudeksi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.