Ovatko raha-asiasi kunnossa? Nämä väitteet kertovat totuuden

Talous on kunnossa, kun sinulla on riittävästi säästöjä, rahaa jää kuukausittain käteen ja yllättävät menot eivät sekoita pakkaa täysin.

Nämä merkit kertovat, että voit nukkua yösi rauhassa:

Sinulla jää kuukausittain riittävästi rahaa käteen

Selkein mittari on tietysti se, minkä verran sinulle jää laskujen maksun jälkeen rahaa käyttöösi. Jos koet eläväsi jatkuvasti yli varojesi, voisi olla pienen tarkastelun paikka.

Säästät säännöllisesti

Pienilläkin tuloilla voi säästää ja siitä kannattaakin tehdä tapa. Jo pienellä summalla saat itsellesi jonkinlaista turvaa, joka antaa sinulle kuukausittain liikkumavaraa ja selviät paremmin yllättävistä menoista.

Et ole sortunut pikavippeihin tai kulutusluottoihin

Jos sinun ei tarvitse rahoittaa elämääsi hetkittäisillä lainoilla, joissa on suuri korko, olet melko selvillä vesillä. Jos kuukausittain kasvava luottokorttilasku kummittelee, leikkaa kortti kahtia ja ryhdy aktiivisesti maksamaan velkaa pois aloittaen korkeakorkoisimmasta.

Harkitset ennen ostopäätöstä

Kuulutko niihin, jotka ostavat uuden t-paidan vaikka kaapissa on jo vaikka kuinka monta? Harkitsevainen ostaja on yhtä kuin järkevä kuluttaja, joka ei tuhlaa rahaa turhaan.

Jos tiedät rakastavasi shoppailua, kokeile normaalisti shoppailuun laittamasi summan säästämistä. Voit yllättyä, miten hyvältä varakassan kerryttäminen tuntuu.

Sinulle ei tule myöhästymismaksuja

Karhukirjeiden tippuminen postiluukusta on osoitus siitä, että et hoida laskujasi riittävän hyvin. Kun maksat laskut ajallaan, et maksa turhasta.

Seuraat menojasi ja tulojasi

On tärkeää seurata omia menojaan, jotta voi tunnistaa rahareiät. Talleta kaikki kuittisi kuukauden ajan ja katso, mihin rahasi menevät.

Sinulla on muutaman kuukauden palkka takataskussasi

Jokaisella tulisi olla 2–3 kuukauden palkkaa vastaava summa tilillä varakassana jatkuvasti. Mikä on sinun tilanteesi? Muista, että säästämällä pienenkin summan voit saada mukavan varakassan melko nopeastikin tilillesi turvaamaan arkea. Köyhäkin voi säästää, tärkeintä on tehdä siitä itselleen tapa.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja