Mainos

Outotec aloittaa yt:t - Suomessa 100 työpaikkaa vaarassa

Teknologiayhtiö Outotec aloittaa säästöohjelman, jonka tavoitteena on 45 miljoonan euron säästöt. Henkilöstön vähennystarve on 400 omaa tai sopimustyöntekijää, joista noin 100 Suomesta.

Kummallisen tapauksesta tekee se, että yhtiön edellinen säästöohjelma oli saatu päätökseen vain joitain kymmeniä minuutteja aiemmin.

Outotecilla on Suomessa noin 1400 työntekijää. Kaikkiaan yhtiö työllistää noin 5000 ihmistä.

Henkilöstövähennykset toteutetaan ensi vuoden puoliväliin mennessä. Säästöohjelma voi johtaa myös henkilöstön lomautuksiin. Yhtiön on tarkoitus myös järjestää uudelleen toimintojaan sekä yhdistää toimipisteitä.

Outotec perustelee säästöohjelmaa varautumisella markkinoiden mahdollisesti jatkuvaan hitauteen ja epävarmuuteen. Tavoitteena on parantaa yhtiön kannattavuutta.

Outotecin tulos ennen veroja laski heinä-syyskuussa. Tulos painui tappiolle 3,1 miljoonaa, kun vuotta aiemmin tulosta tuli 43,1 miljoonaa. Myös liikevaihto pieneni 320 miljoonaan viime vuoden 440 miljoonasta.

Osavuosikatsauksensa yhteydessä yhtiö laski ohjeistustaan tämän vuoden liikevaihdosta. Outotec arvioi, että sen liikevaihto on noin 1400-1500 miljoonaa, kun aiempi arvio oli 1400-1600 miljoonaa.

Toimitusjohtaja Pertti Korhosen mukaan kaivos- ja metalliteollisuuden markkinat jatkuivat vaimeina heinä-syyskuussa. Heikon markkinatilanteen takia kilpailu ja hintapaineet jatkuivat kovina.

– Maailmantalouden epävarmuustekijät, heikentyneet metallien hinnat sekä kaivos- ja metalliteollisuuden yhtiöiden pyrkimykset minimoida investointi- ja käyttökustannuksia näkyivät investointien vähyytenä ja paineina palveluliiketoiminnassa. Liiketoimintaa hidastivat Venäjällä taloudelliset pakotteet ja Afrikassa ebolaepidemia, Korhonen sanoi osavuosikatsauksessa.

Yhtiö sai vasta päätökseen edellisen, 50 miljoonan euron säästöohjelman. Sen aikana suurimmat henkilöstövähennykset tehtiin Chilessä, Suomessa ja Australiassa. Suomesta vähennettiin noin 100 työpaikkaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.