Mainos

Outokumpu vaihtaa yksikköjä SMI:n kanssa

Outokumpu vaihtaa puolikkaan omistuksensa espanjalaisessa kuparivalssaamossa Laminados Oviedo Cordobassa yhteistyökumppaninsa SMI:n suprajohdetoimintoihin ja Kiinassa sijaitsevaan putkitehtaaseen. Outokumpu kertoi kaupasta tänään. Järjestely vaatii viranomaisten hyväksynnän.

Kaupat saataneen yhtiön mukaan päätökseen tammikuun loppuun mennessä. Outokumpu ja SMI perustivat valssaamon 1992 ja omistavat sen puoliksi.

- Järjestely sopii hyvin Outokummun strategiaan siirtyä korkeamman lisäarvon ja hyvien kasvumahdollisuuksien tuotteisiin kuten suprajohtimiin. Lisäksi se vahvistaa Outokummun asemaa korkeamman jalostusasteen ilmastointi- ja jäähdytinputkimarkkinoilla Kiinassa, kerrottiin yhtiöstä.

Outokummulle siirtyvän SMI:n Fornaci de Bargan suprajohdintoiminnan liikevaihto oli viime vuonna 16 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on yli 100 henkilöä. Kiinassa Jiangsun maakunnassa olevan ilmastointi- ja jäähdytysputkiputkitehtaan liikevaihto on 10 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 70 henkilöä. Laminados Oviedon Cordoban liikevaihto on noin 65 miljoonaa euroa. Käynnissä olevan uudelleenjärjestelyn jälkeen yhtiö työllistää150 henkeä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.