Mainos

Outokumpu Steel viisinkertaisti voittonsa

Pääasiassa ruostumatonta terästä valmistava Outokumpu Steel viisinkertaisti voittonsa viime vuonna ja on tehnyt ennätystuloksen.

Jättivoitosta noin 670 miljoonaa markkaa ohjataan Outokummulle.

Yhtiön voittoa kohotti hyvä kysyntä ja hintojen nousu erityisesti vuoden alkupuolella. Outokumpu Steel on ollut vuoden alusta osa AvestaPolaritia. Sen toinen puolikas on entinen Avesta Sheffield Ruotsista. Myös se nosti tuntuvasti tulostaan, mutta ei yltänyt yhtä suureen parannukseen kuin Outokumpu Steel.

Outokumpu Steelin voitto rahoituserien jälkeen oli hieman päälle 240 miljoonaa euroa eli runsaat 1,4 miljardia markkaa. Vuotta aiemmin tulosta syntyi 47 miljoonalla eurolla eli noin 280 miljoonalla markalla. Myös vuoden viimeisellä neljänneksellä Outokumpu Steel onnistui tekemään edellisjaksoa enemmän voittoa, mutta alkuvuoden lukemista jäätiin. Alkuvuoden hyvä markkinatilanne heikentyi loppuvuodesta maailmantalouden kasvuvauhdin hidastumisen vuoksi.

Liikevaihtoa konserni keräsi 50 prosenttia edellisvuotta enemmän, millä myynti nousi lähes 1,2 miljardiin euroon eli liki 7 miljardiin markkaan. Yhtiön mukaan kasvu johtui erityisesti ruostumattoman teräksen ja ferrokromin hintojen noususta. Yhtiössä meneillään olevan laajennusinvestoinnit Torniossa etenevät suunnitellusti ja uusi tuotanto alkaa asteittain vuoden 2002 aikana. Täyteen käyttöön ne saadaan 2004. Outokumpu Steelin jättivoitosta noin 670 miljoonaa markkaa ohjataan Outokummulle. Se kuuluu osana AvestaPolaritin muodostamiseen.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.