Mainos

Outokumpu Oy antoi tulosvaroituksen

Outokumpu Oy on varoittanut, että sen tammi-kesäkuun tulos ennen satunnaiseriä jää tappiolle.

Outokumpu

Outokumpu Oy ilmoittaa alkuvuoden tuloksensa ennen satunnaiseriä jäävän tappiolliseksi. Yhtiö kertoo, että kuparin, sinkin ja teknologian myynnin markkinatilanteessa ei ole näkynyt merkkejä piristymisestä. Myös ruostumattoman teräksen kysyntä on heikentynyt ja hinnat päämarkkina-alueella Euroopassa ovat laskeneet.
Huonon markkinatilanteen lisäksi Outokummun alkuvuoden tulosta rasittavat isojen investointien käynnistykseen ja rationalisointiprojekteihin liittyvät kustannukset sekä Tornion-laajennuksen ylösajon aikana katteeltaan arvioitua heikompi tuotevalikoima.

Konserni arvioi tuloskehityksensä paranevan selvästi vuoden lopulla erityisesti Tornion toimitusmäärien ja tuotevalikoiman parantumisen vuoksi.

Epävarmuus markkinatilanteen kehittymisestä kuitenkin jatkuu. Mikäli markkinatilanne ei parane nykyisestä, konsernin koko vuoden liikevoitto ja tulos ennen satunnaisia eriä jäävät viimevuotista pienemmiksi. Outokumpu julkistaa toisen neljänneksen tuloksensa aiemman ilmoituksen mukaisesti 24.7.2003.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.