Mainos

Outokumpu: "Odotamme mutta emme taktikoi" lisäydinvoimaa

Kaivosyhtiö Outokumpu odottaa tänään julkistamiensa jätti-investointien tueksi myönteistä ydinvoimapäätöstä. Outokummun toimitusjohtaja Juha Rantanen toteaa, että jos "olosuhteet investointioletuksissa muuttuvat dramaattisesti", yhtiö voi tarkastella asioita vielä uudelleen.

- Mutta kyllä me olemme luottavaisia eduskunnan käsittelyyn, Rantanen sanoo.

Hän kieltää, että yhtiö pehmustaisi investoinnillaan eduskuntaa hyväksymään ydinvoiman lisärakentamisen.

- Olemme ihan avoimesti kertoneet tällaisen hankkeen harkitsemisesta ja aikataulusta. Ei tässä ole taktikoinnin aineksia, Rantanen vakuuttaa.

Outokumpu ilmoitti tänään kaksinkertaistavansa ferrokromin tuotantonsa. Suunnitelmiin kuuluu yhteensä 120 vakituisen työntekijän palkkaaminen Kemin kaivokselle ja Tornion ferrokromitehtaalle.

Rantasen mukaan päätökseen vaikutti odotetun ydinsähkön lisäksi myös houkutteleva maailmanmarkkinatilanne, jota yhtiö haluaa päästä hyödyntämään nopeasti. Investointeja aloitettiin jo kertaalleen, mutta ne jouduttiin pysäyttämään finanssikriisin vuoksi.

Työpaikat korvaavat Lapin Kullan lähdön

Laajennuksen suunnittelu käynnistyy välittömästi ja työt alkavat ensi vuoden alkupuolella. Tehdasta aletaan ajaa tuotantoon vuoden 2013 loppupuoliskolla ja täydessä tuotannossa se olisi vuonna 2015.

Tornion kaupungin kehitysjohtaja Sampo Kangastalo toivoo Outokummun päätöksen olevan päänavaus koko Kemi-Tornio-alueen mittaville teollisuus- ja energiainvestoinneille.

- Näitä työpaikkoja tarvitaan. Lapin Kullan sulkemisen vuoksi syksyllä lähtee sata työpaikkaa pois, joten tietyllä tavalla saadaan korvaava määrä paikkoja takaisin.

Katso Leea Ollikaisen juttu

Katso Hannu Alstan raportti Torniosta

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.