Mainos

Outokumpu nostaa tuotantovalmiuttaan - lomautuksia vähennetään

Outokumpu nostaa tuotantovalmiuttaan, koska kesälomakauden jälkeen toimitettavien tilausten määrä on kasvanut jonkin verran. Noin 700 henkilön lomautuksia tullaan sopeuttamaan tilanteen mukaisesti Torniossa.

Outokummun ruostumattoman teräksen tilauskertymä on kasvanut jonkin verran aiemmalta, erittäin alhaiselta tasolta. Jakelijoiden ja loppukäyttäjien varastojen purkaminen näyttää loppuneen ja nikkelin hinnannousu on käynnistänyt ostoja. Ruostumattoman teräksen loppukysynnän elpymisestä ei kuitenkaan ole mitään merkkejä.

Outokummun kapasiteetin käyttöaste vuoden 2009 ensimmäisellä puoliskolla on ollut noin 50-60 prosenttia. Yhtiö nostaa nyt tuotantovalmiuttaan, mikä mahdollistaa jonkin verran suuremmat toimitusmäärät vuoden neljännellä neljänneksellä. Täyteen kapasiteettiin ei kuitenkaan vielä palata

Lomautusten määrää vähennetään

Tuotantosuunnitelmien muutokset vaikuttavat Torniossa käynnissä oleviin lomautuksiin. Tällä hetkellä keskeytettynä ollut tuotanto tehtaan ykkössulatolla käynnistyy uudelleen kuukautta suunniteltua aiemmin ja työntekijät aloittavat työt syyskuun alussa. Teräksen tuotantolinjoilla lisätään vuoroja ja lomautusten määrää vähennetään vastaavasti. Muutokset koskevat yhteensä noin 700 työntekijää.

Määräaikaiset lomautukset Kemin kaivoksella ja ferrokromitehtaalla jatkuvat alkuperäisen suunnitelman mukaan lokakuulle. Kunnossapitohenkilöstöä ja tukitoimintoja koskevat osa-aikaiset lomautukset toteutetaan suunnitellusti ja niiden tarvetta tarkastellaan neljänneksittäin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.