Mainos

Outokumpu näkee kajastavaa valoa

Teräsyhtiö Outokummun tappio on pienentynyt kolmannella neljänneksellä. Yhtiön osavuosikatsauksen mukaan tappio ennen veroja laski 81 miljoonaan euroon. Liikevaihto puolittui 587 miljoonaan euroon.

Toimitusjohtaja Juha Rantasen mukaan ruostumattoman teräksen markkinoilla ei ole nähty merkittävää parantumista. Toisaalta Rantanen selittää tilannetta eri neljännesten eroilla.

- Kolmas neljännes on meillä tyypillisesti aina heikompi, koska me ajoitamme meidän kunnossapitoseisokkimme siihen ja koska meidän asiakkaat ovat myös hyvin paljon lomilla, Rantanen selittää MTV:n uutisille.

Rantasen mukaan tilanne on kuitenkin jossain määrin parantunut alkuvuodesta.

- Alkuvuotta leimasivat paitsi heikko kysyntä myös se, että meidän asiakkaamme ja heidän asiakkaansa pienensivät varastojaan. Nyt vaikuttasi siltä, että varastojen purkuvaihe on ohi, Rantanen arvioi.

Yhtenä tilanteen valopilkkuna Rantanen pitää hintakehitystä .

- Me olemme pystyneet nostamaan hintoja jo keväästä lähtien ja näyttää, että saamme vielä viimeiselle neljännekselle pieniä hinnan korotuksia, Rantanen toteaa.

Tornion terästehtaalla on lomautetut työntekijät otettu takaisin töihin ja tehtaan tuotantovalmius on nostettu täyteen kapasiteettiinsa. Rantanen on kuitenkin varovainen ja korostaa tilanteen epävarmuutta.

- Kukaan ei uskalla lähteä ennustamaan vielä mitään ensi vuodesta. Koko ajan täytyy säilyttää tietynlainen joustavuus toiminnassa, Rantanen arvioi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.