Mainos

Outokumpu myy kaivoksen Chilessä

Outokumpu on löytänyt ostajan osuudelleen, jonka yhtiö omistaa chileläisestä Zaldivar-kaivoksesta. Kauppahinnaksi on sovittu noin 1,4 miljardia markkaa. Outokumpu on jo jonkin aikaa selvittänyt 50 prosentin osuutensa myyntiä Zalvidarista. Outokummun perusteollisuutta edustavan Outokumpu Base Metalsin toimitusjohtajan Asko Ojasen mukaan ostajaehdokkaita oli useampia ja lopulta yhtiö päätyi tekemään aiesopimuksen kanadalaisen kaivosyhtiön Aur Resourcen kanssa.

Kaupan on määrä toteutua ensi helmikuussa. Kauppahinnaksi on sovittu 265 miljoonaa USA:n dollaria eli noin 1,4 miljardia markkaa. Ojanen ei vielä osaa sanoa, mikä on 1,4 miljardin tulosvaikutus konsernille.

Zalvidarista luopuminen noudattaa Outokummun strategiaa keskittyä perusmetallituotannossa sinkin, nikkelin ja kuparin valmistukseen sekä sinkin ja nikkelin kaivostoimintaan. Outokumpu osti 1970-luvulla löydetyn Zalvidar-esiintymän 1989 ja myi siitä puolet kanadalaiselle Placer Domelle 1992. Outokumpu ja Placer Dome rakensivat kaivoksen yhdessä 1993-1995. Kaivoksen vuosituotanto on iso, 125 000 tonnia kuparikatodeja vuodessa. Ojasen mukaan se on noin prosentti koko maailman kuparin tuotannosta. Tämän vuoden ennakoitu tuotanto on 128000 tonnia kuparia. Kaivoksella työskentelee 760 ihmistä.

Outokummun osuuden ostaja, Aur Resources on kansainvälinen kaivosyhtiö, jonka osakkeet on noteerattu Toronton ja Montrealin pörsseissä. Yhtiö tuottaa kuparia, sinkkiä ja jalometalleja kaivoksissaan Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Outokummun mukaan Aur etsii kasvua malminetsinnän kautta ostamalla ja kehittämällä kustannuksiltaan alhaisia, kannattavia ja pitkäikäisiä kaivoksia Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.