Mainos

Outokumpu laajentaa Kokkolan sinkkitehdasta

Outokumpu laajentaa Kokkolan sinkkitehdasta. Investoinnin arvo on noin 0,5 miljardia markkaa. Laajennus otetaan käyttöön vuoden 1998 lopussa. Vaikka tehtaan tuotanto nousee nykyisestä noin kolmanneksen, uusia työpaikkoja ei ole luvassa. Tehtaalla työskentelee noin 750 työntekijää.

Laajennustöiden on laskettu tuovan töitä yhteensä noin 1 500 henkilötyövuotta. Rakennustöihin menee noin kaksi vuotta. Outokumpu Zincin toimitusjohtaja Ville Sipilä kertoi, että tehtaan laajennuksella yhtiö vahvistaa Kokkolan sinkkitehtaan kilpailukyvyn pitkälle tulevaisuuteen. Tehtaan tuottavuus lisääntyy, kun uudessa tuotantoprosessissa otetaan käyttöön yhtiössä kehitetty uusi sinkkirikasteiden suoraliuotusmenetelmä.

Laajennuksen myötä sinkkitehtaan tuotanto nousee 170 000 tonnista 225 000 tonniin. Tätä nykyä Outokumpu tuottaa noin kolme prosenttia maailman sinkistä. Suuret tuottajat ovat Kanadasta, Australiasta ja Espanjasta. Investoinnista päätettiin tänään, mutta hanketta on valmisteltu pitkähkön aikaa, ja laajennustöiden mahdollisuus tuotiin esille jo talvella.

Viime vuonna Outokumpu investoi peräti 2,6 miljardilla markalla. Tänä vuonna kokonaisinvestointien on arvioitu olevan noin 2 miljardia markkaa. Valtio omistaa Outokummusta 40 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.