Mainos

Outokumpu ja Metso lomauttavat

Outokumpu aloittaa Tornion terästehtaalla neuvottelut yhteensä noin 1500 työntekijän lomautuksista tai osa-aikaistamisista. Poikkeusjärjestelyt jatkuisivat enintään kolme kuukautta.

Lomautuksia on luvassa myös Outokummun muilla tuotantolaitoksilla eri maissa. Toimitusjohtaja Juha Rantasen mukaan syynä on alhainen tilauskanta, jonka vuoksi yhtiö ei nyt pysty tarjoamaan kokopäivätyötä kaikille työntekijöille.

- Lähitulevaisuus tulee olemaan hyvin epävarma, näin uskotaan. Emme vielä uskalla sanoa, ovatko nämä toimenpiteet pitkän päälle riittäviä vai ei. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että tässä tilanteessa niitä tarvitaan, sanoo Rantanen.

Myös Metso Paper ilmoitti lomauttavansa yli tuhat henkilöä Järvenpään, Hollolan ja Jyväskylän yksiköistään. Järvenpäässä ja Hollolassa lomautukset koskevat lähes koko henkilöstöä, eli yhteensä noin 1100:aa henkilöä. Jyväskylässä lomautukset koskevat aluksi muutamia kymmeniä.

Lomautusten kesto vaihtelee seuraavan puolen vuoden aikana muutamasta viikosta useisiin kuukausiin. Lomautukset alkavat aikaisintaan kuun lopussa.

(MTV3-STT)

(Yhdeksän uutiset 10.11.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.