Mainos

Outokummun tulos parani

Teräsyhtiö Outokumpu tavoittelee johtoasemaa ruostumattoman teräksen valmistajana. Yhtiön tulos parani 353 miljoonaan euroon.

Outokummun tulos rahoituserien jälkeen nousi tammi-syyskuussa 353 miljoonaan euroon, kun vuosi sitten vastaavan ajan tappio oli 2 miljoonaa euroa. Konsernin liikevaihto nousi lähes 5,2 miljardiin euroon edellisvuoden noin 4,4 miljardista.

Teräsyhtiö Outokumpu tavoittelee johtoasemaa ruostumattoman teräksen valmistajana. Vuoden vaihteessa eläkkeelle jäävä toimitusjohtaja Jyrki Juusela heitti pallon yhtiön vastaisesta kehittämisestä uusille harteille.

- Konsernistrategian uusi suunta on nyt linjattu, ja ruostumaton teräs on selkeästi tärkein liiketoimintamme, Juusela totesi yhtiön pörssitiedotteessa.

Outokummun strategiaa ryhtyy ensi vuoden alusta toteuttamaan Ahlstromista siirtynyt toimitusjohtaja Juha Rantanen, joka jo tämän kuun alusta alkaen on perehtynyt uusiin tehtäviinsä. Outokummussa uskotaan, että ruostumattoman teräksen kysynnän kasvu jatkuu lähikuukausina. Sen vuoksi yhtiö arvioi, että loppuvuosi sujuu myös taloudellisesti hyvin.

Tahra Outokummun kilvessä on EU:n komission määräämä 36 miljoonan euron sakko osallisuudesta vesijohtoputkien kartelliin. Yhtiö aikoo valittaa sakosta, mutta on jo aiemmin kirjannut sakkorahat tuloslaskelmaan. Tänään julkaistun osavuosituloksen mukaan yhtiön osakekohtainen tulos parani 1,5 euroon viime vuoden 0,10 euron miinuksesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.