Mainos

Outokummun tulos heikkeni

Metallien hinnanlasku ja Aasian talouskriisi heikensivät Outokummun alkuvuoden tulosta. Yhtiön tulos rahoituserien jälkeen oli tammi-kesäkuussa 316 miljoonaa markkaa, kun se viime vuonna oli 910 miljoonaa markkaa. Laskua oli 65 prosenttia.

Vaikka toimitusmäärät kasvoivat, Outokummun liikevaihto laski 9,3 miljardiin viime vuoden 9,4 miljardista. Yhtiön mukaan tulosheikennyksen takana on perusmetallien voimakas hinnan lasku ja Aasian talouskriisin aiheuttaman metallien kulutuksen vähentyminen. Jos metallivarastojen hintamuutoksien vaikutukset poistetaan tuloksesta, kannattavuus heikkeni vain vähän.

Yhtymän toimialoista perusmetallit kärsivät eniten hinnanalennuksista. Esimerkiksi kuparin ja nikkelin dollarihinnat laskivat viime vuodesta noin 30 prosenttia. Sinkin hinta heikkeni 14 prosenttia. Yhdysvaltain dollarin vahvistuminen Suomen markkaan nähden tosin pehmensi hieman hintamuutoksia. Outokumpu tuotti nikkeliä kymmenesosan viimevuotista enemmän. Sinkin ja kuparin tuotanto säilyi entisellä tasolla.

Tulos odotettu

Outokummun tulosheikennystä osattiin odottaa, vaikka etukäteisarviot tuloksesta vaihtelivatkin melkoisesti. Huhti-kesäkuussa yhtiön tulokseksi muodostui 226 miljoonaa markkaa, kun uutistoimisto Reutersin haastattelemat analyytikot olivat arvioineet sen olevan keskimäärin 187 miljoonaa markkaa.

Outokumpu arvioi Aasian kriisin järkyttämän tasapainon olevan palautumassa markkinoilla, mutta selvää muutosta parempaan ei kuitenkaan odoteta tapahtuvan lähikuukausina.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.