Mainos

Outokummun tulos heikkeni

Outokummun tulos heikkeni alkuvuonna. Yhtiön liikevaihto nousi tammi-syyskuussa 4386 miljoonaan euroon eli 219 miljoonaa euroa suuremmaksi kuin vuotta aiemmin. Liikevoitto laski samaan aikaan 252 miljoonasta eurosta 82 miljoonaan euroon eli 6,1 prosentista 1,9 prosenttiin liikevaihdosta.

Outokumpu teki tammi-syyskuussa 16 miljoonan euron tappion, kun voitto vuotta aiemmin oli 149 miljoonaa euroa. Kolmannella neljänneksellä tulos kääntyi kuitenkin hivenen voitolliseksi. Alkuvuoden osakekohtainen tappio oli 0,09 euroa, kun voitto vuotta aiemmin oli 1,09 euroa.

Toimitusjohtaja Jyrki Juuselan mukaan markkinatilanne on parantumassa ja tunnelma markkinoilla kohentunut. Outokummun liiketoiminnan rahavirta kääntyi kolmannella neljänneksellä positiiviseksi. Juusela ennakoi Outokummun tuloksen paranevan viimeisellä neljänneksellä erityisesti ruostumattoman teräksen toimitusmäärien kasvun ansiosta. Koko vuoden tulos jää kuitenkin heikommaksi kuin viime vuonna alkuvuoden heikon kehityksen vuoksi.

Outokumun velkaantumisaste nousi syyskuun lopussa 156 prosenttiin ja omavaraisuusaste laski 28 prosenttiin. Vuoden loppuun mennessä Bolidenin kanssa tehtävien kauppojen myötä velkaantumisasteen odotetaan Juuselan mukaan laskevan 40-50 prosenttiyksikköä. Pääomarakenteen heikkeneminen johtui AvestaPolaritin ostosta.

Outokumpu ja Boliden neuvottelevat kaupasta, jolla Outokumpu myy sinkkikaivos- ja sulattotoimintansa sekä kuparin sulatus- ja jalostamotoiminnan Bolidenille. Samalla Outokumpu ostaa Bolidenin kuparituotteiden valmistuksen ja teknologian myynnin.

Koko viime vuonna Outoummun liikevaihto oli 5558 miljoonaa euroa ja liikevoitto 267 miljoonaa euroa. Voittoa Outokumpu teki koko vuodelta 159 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.